Príbeh značky ZAIN

Pre lepšie priblíženie, kto za touto novinkou na trhu stojí, dovoľte mi vtiahnuť vás do môjho príbehu a do príbehu značky ZAIN. Spolu s manželom sme zdedili rodinnú firmu, ktorá sa venuje textilnému priemyslu. Pred rokom keď mi zomrela mamka som zistila, že som zdedila aj pozitívny BRCA gén. V praxi to znamená, že mám zvýšenú pravdepodobnosť na výskyt rakoviny. Keďže máme deti, ktoré chcem vidieť rásť, povedala som si, že to nebudem nechávať na náhodu, či a kedy to príde, keďže som si tým prechádzala väčšinu svojho života s mojou mamkou. Prevencia je nepríjemná, ale verím, že podstúpením niekoľkých operácií sa moje šance na výskyt rakoviny znížia.

Prečo to spomínam?

Pretože, keď som si postupom času premietla aké zmenené bude moje telo po týchto operáciách a ako ma bude vnímať okolie, premkol ma smútok a hanba. Za to kto som a kto budem. Ako sa na mňa budú druhí pozerať. A v tej zvláštnej smutnej chvíli, som vnímala veľký boj o moje srdce a o to, čomu verím.

 

Dnes viem, že to boli klamstvá.

Keď sa moje myšlienky zmierovali so situáciou, začala som jeden večer vnímať jednoduché pravdy. O sebe a o tom, ako ma vníma moje okolie bez ohľadu na to aká som dnes a aká budem potom. Šlo mi v hlave – Milovaná, Krásna, Odvážna, Jedinečná, Slobodná od všetkých klamstiev a predstáv o sebe a svojej budúcnosti. Zobrala som pero, papier a písala som myšlienky a pravdy, ktoré prichádzali.

A vtedy sa to stalo.

Docvaklo mi, že v tom nie som sama. Je mnoho mužov a žien, ktoré zabudli vnímať pravdy o sebe, ale aj o druhých. Aké je jednoduché skĺznuť do ľútosti a depresie zo životných situácií, ktoré prichádzajú. ZAIN hovorí pravdu do života ľudí. Je to novodobá forma komunikácie nie len v online priestore, ale hlavne pri stretnutí zoči voči. Jednoduché pravdy ako milovaný, jedinečný či stvorený so zámerom poukazujú na to, ako nás možno dnešný svet nevidí a ako sa často zabúdame vidieť aj my sami.
Rada sa pýtam svojho manžela na pravdy o sebe, prečo ma ľúbi, čo má na mne rád? Potrebujem si opätovne pripomínať, že som milovaná a že sa mu páčim taká aká som. ZAIN robí to isté. Pripomína, aké sme vzácne bytosti, ktoré neboli stvorené náhodou, ale so zámerom.
Vytvorili sme jedinečné dizajny vreciek, ktoré nenájdete nikde inde. Originalita je nie len v každom z nás ale aj v kúskoch, ktoré ponúkame. ZAIN v preklade znamená zadarmo. Nič v tomto svete nie je zadarmo a predsa jednoduchá pravda áno. Počuť pravdu, je niekedy bolestivé. Pravda, ktorú prináša ZAIN prostredníctvom posolstiev na oblečení prináša slobodu do premýšľania nie len o sebe ale aj o druhých. ZAIN je vymyslený, navrhnutý a ušitý u nás na Slovensku. Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú máme nie len voči sebe, ale aj voči ľuďom, s ktorými pracujeme, ktorých poznáme, ale aj voči tým, ktorí nás ešte len stretnú. Pri praktickom premýšľaní o novej značke sme sa doma zhodli, že vďaka možnostiam našej rodinnej firmy vieme všetko urobiť v rámci našej lokálnej výroby. Keďže máme stroje, ktoré režú látku, šikovné krajčírky a študovaných dizajnérov, bolo nám jasné, že chceme robiť kvalitné oblečenie z certifikovanej látky OEKO TEX. Vzhľadom na to, že ja sama vyhľadávam kvalitné oblečenie zvolili sme aj vyššiu gramáž bavlnených látok. Nehráme sa na bio-eko. Čo však pri zodpovednej tvorbe oblečenia môžeme urobiť je voľba pôvodu materiálov. Samozrejme, že čínske látky sú lacnejšie než naše európske. Pri hľadaní vhodných dodávateľov sme skúsili viacero smerov, ale nakoniec vyhral dodávateľ z Turecka, vďaka ktorému môžeme ponúkať cenovo dostupné oblečenie v certifikovanej kvalite. Čo sa zodpovedného prístupu týka, už roky ako firma podporujeme 2 %-tami neziskovú organizáciu Relevant, ktorá sa venuje mladým dospelým odídencom z detského domova, ktorí sa snažia nájsť si nové zázemie a zaradiť sa do spoločnosti. Práve toto je zraniteľná skupina mladých ľudí, na ktorú chceme upriamiť pozornosť v našej spoločnosti a ktorej môžeme spoločne pomôcť. Deti v detskom domove dostávajú všetko zadarmo. No rodičovská láska, pocit milovania, dôležitosti a záujmu im častokrát chýba. Oblečenie značky ZAIN s nápisom „Aj na mne záleží“ v sebe nesie hlbšiu myšlienku. Je vyrobené práve na zviditeľnenie tejto tématiky. Ľudí na okraji spoločnosti, ľudí v ohrození a bez povšimnutia. Kúpou oblečenia s týmto nápisom na našej stránke www.zain.sk môžete spolu s nami podporiť prácu neziskovej organizácie Relevant, ktorej darujeme 5% z predaja každého oblečenia s takýmto nápisom. Viac o ich práci si môžete prečítať na www.relevant.sk.

Zuzka Čerenská
CEO

Od 1. – 14. júla sú ZAINovky na DOVOLENKE

Začíname letné objednávky odosielať od pondelka 15.júla